Hoe gebruik je een shampoo bar?

 • Zorg allereerst dat je haar goed nat is. Je kunt of met de bar over je hoofd heen gaan en dan van de hoofdhuid tot aan de puntje wrijven zodat er genoeg schuim is om je haar en hoofd in te masseren. Of je wrijft met je handen over de zeep totdat je schuim hebt en verdeeld dat dan over je hoofd en haar, goed in masseren en ook weer goed uitspoelen. Gebruik niet teveel zeep, want dan kan je haar vet blijven.
 • Dan kun je deze handeling nogmaals herhalen om zo je haar goed schoon te krijgen.
 • Dan hebben we ook conditioner bars in ons assortiment. Deze kun je gebruiken nadat je klaar bent met de shampoo. Werkt precies hetzelfde en hoef je maar 1x te doen.
 • Of je kunt gebruik maken van Appelciderazijn. Dat werkt erg fijn in combinatie met de shampoobars, deze zijn namelijk erg mild en laten geen laagje achter op je haar en hoofdhuid waar vloeibare shampoo dit veelal wel doet.
  De appelciderazijn spoeling maakt je haar heel zacht en werkt al met al dus eigenlijk als een soort natuurlijke conditioner. Je kunt er voor kiezen om elke keer na het wassen de spoeling te gebruiken, af en toe, of -als dat je beter bevalt- nooit. 

 

Mijn haar voelt vet en droog na het wassen met de shampoo bar, hoe kan dit?

 • Het klopt dat je haar heel anders voelt als je gaat overstappen van vloeibare shampoo naar shampoo bars. Dat komt omdat in de meeste vloeibare shampoo SLS zit, wat voor harde reiniging zorgt, daarnaast zitten er andere toevoegingen in zoals siliconen, die een laagje om je haren leggen om te zorgen dat je haar glad en zacht aanvoelt.
 • We raden aan om de shampoo bar sowieso één tot twee maanden te proberen, zodat je je haar de tijd geeft om te wennen.
 • Aangezien in de shampoo bar geen synthetische stoffen zitten en het een milde natuurzeep is, wordt je haar wat minder schoon dan met shampoo mét SLS. Dit kan je haar prima hebben, maar wanneer het gewend is om gewassen te worden met SLS is je hoofdhuid ook gewend meer talg aan te maken om zo je hoofdhuid niet uit te drogen. Die talgproductie kan gelukkig ook weer minder worden; als je overstapt op een natuurlijke shampoo bar, dit kost echter soms wat tijd. Hoewel sommige haren gelijk blij zijn met hun nieuwe shampoo bar, kan het soms ook een aantal weken duren.  Het beste is om je haar niet vaker te wassen, dan went het langzaam aan het nieuwe regime. Ook zit er niks in de zeep dat een laagje om je haren legt, waardoor het wat minder zacht aan kan voelen na het wassen, hier kan de bovengenoemde appelciderazijn spoeling super goed bij helpen.

 • Belangrijk is niet te veel zeep te gebruiken, was niet te vaak en spoel het goed uit met lauw warm water.

 

Nog een paar tips:

 • Werkt de zeep niet voor het haar, gebruik ‘m dan voor het lichaam.
 • Het is voor elk haartype het beste om het haar aan de lucht te laten drogen, en als het droog is pas de kam erdoor te halen. Zo beschadigt het haar niet zo snel.
 • Om droge haardossen in toom te houden kan een beetje body butter helpen: de droge uiteinden van het haar licht mee inwrijven.
 • Ook voor kinderen is het een gezonde shampoo, maar: prikt wel in de oogjes, dus houd ze goed dicht.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb